Hommage à János Eifert

Sorry, this entry is only available in Magyar. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Az Ad Hoc Budapest Fotográfiai Alkotóműhely és a Benczúr Galéria bemutatja:

Hommage à Eifert János – csoportos fotókiállítás Eifert János 75. születésnapjára

Az ABFA tagjai e kiállítással tisztelegnek a fél évszázados pályát maga mögött tudó mester (és munkássága) előtt, aki maga is tagja az szervezetnek.

Beszédet mond Károly György Tamás, az ABFA elnöke.

Időpont: 2018. május 8., 18.00
Helyszín: Benczúr Galéria – 1068 Budapest, Benczúr utca 27.

A kiállítás megtekinthető 2018. május 8-tól június 18-ig hétköznap 10-től 18 óráig.
Az időpont egyeztetése javasolt ezen a telefonszámon: +36 1 322 4240 (nem emelt díjas).

abfa.hubenczurhaz.hubenczuretterem.hu

Kiállításunk képei

ABFA
Az Ad Hoc Budapest Fotográfiai Alkotóműhely, röviden ABFA, egy fiatal szervezet (2015-ben alakultunk), mindazonáltal tagjaink már többszáz kiállítást tudnak maguk mögött, és a szervezet tagjai összesen már több, mint hatszáz éve fotóznak. Szervezetünk honlapján olvasható alapszabályunk, etikai kódexünk és sok más érdekes információ rólunk.

Célunk a tagok szakmai és művészeti képzésén túl, hogy lehetőséget biztosítsunk a fotók publikálására. A kiállítások is ennek eszközei. Jó eredménnyel szerepelünk a FIAP és a MAFOSZ által meghirdetett pályázatokon.
Több sikeres és színvonalas kiállításon szerepeltünk eddig (volt közte saját szervezésű és más által szervezett is). Ezek közül az szervezetet két kiállítás mutatta be olyan szinten, mint az „Hommage à Eifert János”. Ez a két kiállítás „A fotózás szerelmesei” (2015) és a „Csend” (2016) volt.
A csapat tagjai közt négy földrész alkotói munkálkodnak. Vannak olyan tagjaink, akik az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Bangladesben, Spanyolországban, Thaiföldön, Nagy Britanniában, vagy éppenséggel Erdélyben élnek… Természetesen vannak budapesti és vidéki tagjaink is.

Eifert János
2017. elején csapatunkhoz egy világhírű fotóművész is csatlakozott Eifert János személyében.
A fél évszázadot meghaladó fényképészeti tapasztalat, a félszáz országot érintő szakmai életút, a nemzetközi és hazai kapcsolatok, az elnyert fotográfiai díjak sora és az a művészeti–szakmai tudás, amelynek birtokosa, meggyőző. Játékossága és szakmai alázata pedig a legjobb tanárok közé emeli a fotóművészek sorából.
Az évek hosszú sora alatt Eifert János a fotográfia széles horizontját mutatta be itthon és külföldön a műértő közönségnek, amely alapján bátran mondhatjuk, hogy sokoldalú, de ennek ellenére egységes az életmű.
Tagjaink büszkék arra, hogy egy közösségbe tartozik velünk a huszadik század egyik legnagyobb magyar alkotóművésze és ezért olyan kiállítást állítottunk össze, amely kifejezheti tiszteletünket és megbecsülésünket a csapat nevében is.
Kiállításunkon bemutatjuk, hogy mit jelent számunkra Eifert János munkássága – még korántsem befejezett életműve –, és milyen ihletett alkotások születtek a tankönyvekből is ismert fotós tiszteletére, vagy mentori tanításai nyomán.
A kiállítás képanyagához maga Eifert János is hozzájárul saját alkotásaival.