Iván Németh

Sorry, this entry is only available in Magyar and Español. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Németh Iván1979-ben születtem Dombóváron, de iskoláimat Pécsett végeztem, a mai napig is itt lakom, lokálpatrióta vagyok. A fényképezést viszonylag későn, 2012-ben kezdtem el, habár mindig is érdekelt a fotózás. Édesapám, sőt nagyapám is lelkes amatőr volt, innen is ered az érdeklődés.
Amikor elkezdtem a fényképezést, hamar rá kellett döbbennem, hogy olyasvalamit akarok alkotni, amit senki, vagy viszonylag kevesen csinálnak. Egy saját identitást, egy mondhatni saját névjegyet szerettem volna – és szeretnék mind a mai napig – létrehozni, kialakítani. Nem szerettem volna plagizálni, másolni.
Én is természetfotózással, épületek fotózásával kezdtem. De nem találtam meg benne azt, amit kerestem, ami közel állt volna hozzám, ami én vagyok. Így jutottam el a monokróm képvilághoz,és a gasztro-fotográfiához. Próbálom a saját stílusomat, és magamat adni a képeimen keresztül. Sokat segített ebben Balassa László, amiért a mai napig hálás vagyok neki. Ő segített kilépni a komfort zónámból, és felnyitni a szemem. Ezt a koncepciót szeretném tovább vinni, még ha kicsit –vagy nem is kicsit– rebellis, és a kőbe vésett szabályokat néha felrúgó alkotásaim vannak (lesznek). Ez vagyok Én.